Optima high speed optiPouch vul- en sluitsysteem

Portfolio Description

Optima Consumer presenteert het OptiPouch systeem met voor de eerste keer een volledig geautomatiseerde toevoer van de kant en klare zakken met spout in de machine. Door de combinatie van de nieuwe roterende vulmachine en de roterende sluitmachine ontstaat een volledig nieuw continu vul- en sluitproces. Het OptiPouch systeem verwerkt tot 600 ready made pouches per minuut. Dit is maar liefst 250 procent meer ten opzichte van de voorheen beschikbare snelste machines. Slechts één bediener is er nodig om de machine te voorzien van geprefabriceerde zakken. Verschillende types zakjes en groottes van 50 tot 500 ml kunnen worden verwerkt op de machine zonder dat er formaatdeel wisselingen nodig zijn.

Diverse opties zijn er beschikbaar om dit zeer compacte systeem uit te breiden met verschillende hygiënische en sterilisatie functies zoals CIP/SIP, laminair flow met Hepa filters en UV licht. Als turnkey leverancier, implementeert Optima ook complete oplossingen, waaronder de secundaire verpakking en het palletiseren. De spout zakjes zijn uitstekend op het gebied van de logistiek en zorgen voor een aanzienlijke vermindering van de CO2-footprint. Ongeveer 1,8 miljoen lege pouches kunnen er per vrachtwagenlading worden vervoerd.

Optima Consumer heeft ook verpakkingsoplossingen voor voedingsmiddelen, cosmetica en chemicaliën. Optima verwerkt een breed scala aan producten van lage tot hoge viscositeit, poeder of granulaat, single serve verpakkingen of grote containers, waaronder alles van koffiecapsules tot mascara stiften en zelfs olie cans.

Hoogste prestaties: Het nieuwe OptiPouch systeem van Optima verwerkt tot 600 ready made spouted pouches per minuut.